blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG smooth
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Smooth



Sny cirkusového leva
pridal Smooth 27.6. 2011 o 0:22



Zdá sa, že je večer, človek už skladá stan a balí svoje veci. Asi naozaj prešiel ďalší deň, pretože cítim ako mušky poletujú v tomto letnom večernom vzduchu a opäť žmúrim na oranžové slnko pomaly zapadajúce za krajinu, ktorú vôbec nepoznám. Odkedy sa dokážem rozpamätať nie je môj život ničím iným ako sledom neustáleho cestovania prerušeného vystúpeniami slúžiacim ľudskému pobaveniu. Neviem ani ako som sa tu dostal, nedokážem sa rozpamätať vlastne ani na iný svet ako je tento. Aký je teda dôvod, že musím byť stále zavretý za týmito nepriepustnými mrežami? Prečo tento človek, čo pred chvíľou prišiel na mňa hľadí bez slov, aj keď vyzerá, že by mi chcel niečo povedať? Nemusíš to ani skúšať, nerozumiem zvukom, ktoré vydávaš a nikdy ani nebudem. Chceš pre mňa niečo spraviť?


Tak odomkni tieto mreže a daj mi konečne pocítiť na chvíľu voľnosť! Voľnosť prebehnúť sa akýmkoľkek smerom. Smerom, ktorým chcem ísť ja, a nie ty! Chcem na chvíľu pocítiť slobodu, nenechávaj ma tu! Nechaj ma načúvať zvukom prírody a oddať sa šumu vetra. Daj mi možnosť nadýchať sa čerstvého vzduchu a nenechávaj ma stále v tomto zápachu veľkomesta! Neber mi šancu mať svoje vlastné potomstvo a nenechaj ma žiť a zomrieť osamote. Túžim po tom raz nakŕmiť sa vlastne ulovenou korisťou, napiť sa vody, ktorú si nájdem sám a nepodáš mi ju len vtedy kedy ty uznáš za vhodné!
Prečo nemôžem mať aspoň trocha vlastnej vôle človek? Prečo sa ešte stale na mňa pozeráš a nič nespravíš?! Nedáš mi pokoj ani teraz kedy na chvíľu nepočujem a nevidím pleskot biča? Mám už dosť sledovania a všadeprítomných ľudských očí, neznášam, preklínam, nenávidím ťa človek!!!


Toto je iba snaha o predstavu vnútorného monológu leva v cirkuse a snaha o zachytenie jeho pocitov ľudskými slovami a slúži ako preklad večerného revu spoza oceľových tyčí prázdneho väzenia, pre ktorý sme si vymysleli príznačný názov klietka. Je zahanbujúce a veľká škoda, že krásu, silu a majestátnosť týchto šeliem a iných zvierat baví ľudí pozerať pre vlastnú zábavu a potešenie na úkor fyzického a psychického utrpenia týchto krásnych živočíchov, ktoré majú tiež právo na slobodu a život v prostredí im určenom.

 

 

 



Prístupov 1517
Kvalita článku
(100%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Sny cirkusového leva
[ 27.6.2011] (príspevkov 4)